Inkubacija

Ti i tvoj tim ste spremni za pravi posao?


Naš program inkubacije nudi ti mogućnost da se samostalno ili sa svojim timom prihvatiš posla izrade video igara! Inkubacija je poslovna podrška namijenjena timovima s ciljem uspješnog razvoja projekta. Ako još nemaš tim a želiš raditi na razvoju videoigre Machina će ti pomoći u osnivanju vlastitog tima ili u priključivanju postojećem. 

Machinin program inkubacije ti nudi:

  • Stručne mentore iz industrije
  • Fundraising putem crowdfundinga, privatnih investitora ili EU fondova
  • Pronalazak partnera, članova tima ili vanjskih suradnika
  • Stručno savjetovanje za sve korake vezane uz izradu video igre
  • Poslovno savjetovanje u pokretanju game development studija
  • Pravno savjetovanje u vezi zaštite autorskih i sličnih prava
  • Prostor za rad i sastanke
  • Kanale promocije tijekom izrade igre i za izlazak na tržište

Machina-51

Machina trenutno ima 3 aktivna tima u inkubaciji!

Pixel Cabaret - Orc Dentist

high fantasy simulator

Igrač se nalazi u ulozi zubara za fantazijska bića gdje je svaki pacijent s nekim novim stomatološkim problemom (uklete fistule, fantomski sjekutići, dentalni šišmiši koji vise sa gornje čeljusti...). Svaka od njih proizvodi bol kod pacijenta, što se vidi po mjeraču iste, takozvanom painmeteru. Uzor igre je Trauma Center japanskog Atlusa te djela Terry Pratcheta a Orc Dentist se razvija za PC, Android i iOS.

www.orcdentist.com

Antasia Noir

point-and-click avantura
Priča je smještena u svijet na rubu krvavog sukoba između dvije rase – orkova i vilenjaka. Preuzimamo ulogu Dantisa, visoko pozicioniranog orka čiji je zadatak riješiti ubojstvo vilenjaka koji je ubijen u neutralnom gradu. Igra je temeljena na Unity-u te će biti dostupna za PC, Mac i Linux.

Rotten knights - Bite and Blob

2D puzzle platformer
Priča je smještena u postapokaliptični svijet u kojem je AI istrijebio ljudski rod te stvorio svoje robotsko carstvo. Kroz igru se kontroliraju 2 lika, Bite i Blob dok putuju kroz svijet i rješavajući razne zagonetke pokušavaju pobijediti zli AI i zaustaviti njegovu tiraniju.
www.biteandblob.com

USLUGE MACHINE:

Networking

Nemaš dobrog programera, grafičara? Nema problema - Machina te može spojiti sa mladim i talentiranim ljudima koji traže svoju priliku! Redovito organiziramo događanja i očekujemo da će tvoj tim igrati ključnu ulogu u svakom! Očekujemo da svaki tim sudjeluje i pomogne u organiziciji samog događanja i da omogući jednu sasvim novu perspektivu.

Kako riješiti autorska prava za specifičnu pjesmu? Da li platiti PDV pri izvozu proizvoda za nekog klijenta? Možda odgovore na ova pitanja nemamo, ali znamo ljude koji te odgovore znaju. Za svaku poslovnu dilemu koju imaš naći ćemo osobu koja ti može pomoći!

Marketing

Prvi korak svakog dobrog indie developera je osnovati svoju zajednicu koja će pratiti razvoj tvoje igre. Zašto uložiti vrijeme i novac da izgradite svoju kada možete posuditi našu? 15,000 ljudi nas vjerno prate svaki dan - mogu i vas!

Imate gotovu igru, spremni ste za tržište? I tu imamo rješenja za vas - od kontakata sa izdavačima, povezivanja sa investitorima i svega ostalog.

Prostor

Pristup našem prostoru od 11 do 17 sati svaki dan, gdje imaš osigurane sve uvjete za rad: laptope, wifi, printer, mini-lounge, kuhinju. Nalazimo se na samom Kvatriću pa smo blizu javnog prijevoza, garaža i u blizini ima puno restorana, trgovina i kafića.

Konzultacije

Dva puta tjedno imaš pravo na 4 sata konzultacija sa osobljem Machine, svim našim predvačima kao i svim partnerima. A naši partneri su: Reboot, Cateia Games, Ironward, Little Green Men, MEDIA Desk i mnogi drugi!

Prijavi se