Unity 3D

Savladaj Unity game engine i kreni u izradu naprednih 3D igara za sve platforme!


Zašto Unity?

Unity programeri su trenutačno najdeficitarnije zanimanje u industriji video igara stoga učenjem ovog programa otvaraš si nove mogućnosti zaposlenja u Hrvatskoj ali i šire.

Unity je najbrže rastući 3D game engine na svijetu i u samom startu je ciljano rađen za manje timove tj. indie segment tržišta. 

Unity igre programiraju se u C# programskom jeziku, a pokriva i nešto širi spektar platforma; Windows PC, Mac OS X, Linux, Web Player, WebGL, VR(uključujući Hololens), SteamOS, iOS, Android, Windows Phone 8, Tizen, Android TV i Samsung SMART TV, kao i Xbox One, Xbox 360, PS4, Playstation Vita, i Wii U.

Uz široki spektar platforma Unity ima i nešto veću ponudu tutoriala i vodiča, aktivnu zajednicu, i veliki asset store za dodatne sadržaje poput animacija, 3D modela likova i objekata, tekstura, glazbe i slično.

Unity tečaj namijenjen je svima koji žele:

 • Pristupiti industriji neovisno o dosadašnjem iskustvu u programiranju
 • Razviti vještine programiranja i zaposliti se kao programer ili game developer
 • Praktičan rad i savjete prilagođene svakom individualnom polazniku
 • Učiti i razvijati se pod vodstvom profesionalnog Unity developera iz Exordiuma
 • Postati Unity Certified Developer

Machina Game Dev Academy je službeno postala Unity Authorized Training and Certification Center!


Kroz rad u malim grupama, cilj predavača je da svaki polaznik savlada osnove izrade igara: programiranje u Unity-u, odabir grafika i import putem Unity asset store-a i priprema igara za različite platforme.

Unity programeri su trenutačno najdeficitarnije zanimanje u industriji video igara stoga učenjem ovog programa otvaraš si nove mogućnosti zaposlenja u Hrvatskoj, ali i šire.

Gotovo nakon svakog predavanja, polaznicima će se predočiti zadaci s ciljem da bolje usvoje dotad izloženo gradivo.

Što ćeš naučiti? 

 • Uvod u Unity i osnove programiranja u C#
 • Manipuliranje objektima
 • Stvaranje i upravljanje s AI neprijateljima ili preprekama
 • Praćenje bodovanja i ostalih core elemenata igre
 • Manipuliranje glazbom i zvučnim efektima
 • Priprema (build) video igre za različite platforme

Struktura tečaja

 • Grupna predavanja i praktični rad u Machini [80 sati]
 • Samostalne vježbe kod kuće ili u Machini [80h]

Online predavanja

Ukoliko ne možeš biti fizički prisutan na predavanju ali ipak želiš usvojiti novu vještinu ili poboljšati vještine koje već imaš, možeš nam se priključiti i putem live streama (prijenos u živo iz učionice putem Skypea) koji ti omogućuje praćenje predavanja uživo iz udobnosti vlastitog doma uz mogućnost interakcije s predavačem i ostalim polaznicima.

Uz to svako predavanje se i snima pa ga možeš odgledati i naknadno!

Neovisno da li tečaj pohađaš u učionici ili online imaš pravo na individualne konzultacije s predavačem kako bi smo bili sigurni da ćeš dobiti kvalitetno znanje i odgovore koji ti nedostaju, bez puno potrebe za Googlanjem. 

Iako ne radimo razliku između praćenja tečaja u učionici ili online, jer je vrijednost u znanju a ono je jednako za sve, cijena online tečaja je sada 20% niža s obzirom da niste u mogućnosti koristiti našu opremu.

Završni rad

U kasnijoj fazi tečaja polaznici kreću sa razvijanjem svojeg završnog rada

Isti se sastoji od  izrada vlastite video igre koju moraš samostalno osmisliti i napraviti. Planirano je da minimalno osamdeset sati provedeš u izradi vlastite video igre, a tijekom rada na završnom projektu predavač ti je na raspolaganju za konzultacije a Machina ti pruža prostor za rad!

Za najbolje rezultate i napredak preporučamo ti da tjedno barem deset sati provedeš vježbajući stvari koje si naučio na predavanju. Na taj način ćeš najbrže i najlakše usvojiti nove vještine te istražiti svoju kreativnost.

Nakon tečaja

 • Savjetujemo i usmjeravamo u usnovanju vlastitog studija putem programa INKUBACIJE
 • Pomažemo ti u pronalaženju posla

Ukoliko želiš još dodatnih informacija, kontaktiraj nas na mail machina@machina.hr i dogovori razgovor u kojem ćemo zajedno porazgovarati što i gdje možeš kasnije sa stečenim znanjem!

Prijavi se!