3D Modeliranje

Otkrij vještinu budućnosti!


Zašto 3D modeliranje i gdje se sve koristi?

3D modeliranje raste i razvija se u svim segmentima gaminga, a trenutno možda najveći porast ima u VR-u, gdje apsolutno svaki objekt, pa čak i najobičnija linija posjeduje treću dimenziju.

Od product dizajna, arhitekture, stvaranja lika u igri o kojoj maštate godinama do vaze koju biste htjeli pokloniti baki 3D modeliranje je vještina koja uvelike pomaže u relizaciji vlastitih vizija!

Htjeli bismo predočiti „početnicima“ cijelu priču o 3D dizajnu, tako da svi koji su ikada osjetili nagon da dizajniraju bilo što, to napokon i ostvare. 

Više o primjeni 3D modeliranja pročitajte u našem  blogu. 

Tečaj 3D modeliranja namijenjen je svima koji žele:

 • Pristupiti industriji neovisno o dosadašnjem iskustvu u modeliranju
 • Razviti vještine 3D modeliranja, teksturiranja, UV mapping i pripremu za game engine
 • Praktičan rad i savjete prilagođene svakom individualnom polazniku
 • Učiti i razvijati se pod vodstvom profesionalnog 3D modelera

3D modeliranje u arhitekturi? Svakako!

Ukratko 3D modeling je tehnologija u kojoj se kroz tri dimenzije može napraviti bilo koji objekt. Sami modeli su vrlo pedantni i pružaju neizmjerne detalje o svakom elementu, te na taj način s lakoćom dočaravaju ciljani dizajn i atmosferu. 

Više o ovome pročitajte u našem blogu o tome kako pretvoriti maštu u 3D realnost!

Realistične reprezentacije prostora i zgrada bez potrebe za izradom fizičkih maketa svakako su jedna od glavnih promjena koje je tehnologija 3D modeliranja uvela u arhitekturu. Glavna prednost ovog pristupa je da je moguće brže i lakše raditi preinake dizajna te iste predstaviti klijentu.

Iako se papir još uvijek koristi za osnovne koncepte i prikaze, pojavom moderne tehnologije, a sada i VR tehnologije, arhitektima je omogućeno da svojim klijentima naprave precizne virtualne šetnje prostorom.

Što ćeš naučiti? 

 • Savladati osnovnu terminologiju i teoriju 3D modeliranja
 • Naučiti proces osmišljavanja i pripreme 3D modela za korištenje u video igrama
 • Proces osmišljavanja i izrade cjelokupnih levela i razina za 3D video igre
 • Modelirati koristeći program Blender
 • Substance Painter

Kroz rad u malim grupama, cilj predavača je da svaki polaznik savlada tehnike modeliranja, unwrappanja i teksturiranja te pripreme modela za video igru kako bi mogli kreirati 3D model vlastitih likova ili jedan nivo sa modelima spremnim za igru!

Struktura tečaja:

 • Prvih 40 sati tečaja sastoji se od predavanja 2 puta tjedno
 • Sljedećih 50 sati tečaja sastoji se od predavanja jednom tjedno te vježbi jednom tjedno.
 • Uz vježbe s mentorom u Machini polaznici dobivaju i zadatke za samostalne vježbe koje mogu odraditi kod kuće ili u Machini

Online predavanja

Ukoliko ne možeš biti fizički prisutan na predavanju ali ipak želiš usvojiti novu vještinu ili poboljšati vještine koje već imaš, možeš nam se priključiti i putem live streama (prijenos u živo iz učionice putem Skypea) koji ti omogućuje praćenje predavanja uživo iz udobnosti vlastitog doma uz mogućnost interakcije s predavačem i ostalim polaznicima.

Uz to svako predavanje se i snima pa ga možeš odgledati i naknadno!

Neovisno da li tečaj pohađaš u učionici ili online imaš pravo na individualne konzultacije s predavačem kako bi smo bili sigurni da ćeš dobiti kvalitetno znanje i odgovore koji ti nedostaju, bez puno potrebe za Googlanjem.

Iako ne radimo razliku između praćenja tečaja u učionici ili online, jer je vrijednost u znanju a ono je jednako za sve, cijena online tečaja je sada 20% niža s obzirom da niste u mogućnosti koristiti našu opremu.

Za polaznike iz Srbije te Bosne i Hercegovine cijena online predavanja snižena je 50%!

Završni rad

U kasnijoj fazi tečaja polaznici kreću sa razvijanjem svojeg završnog rada. Završni rad polaznici dogovaraju s predavačem, a tijekom rada na završnom projektu predavač je i dalje na raspolaganju za konzultacije a Machina pruža prostor za rad!

Nakon tečaja

 • Pomažemo ti u pronalaženju posla (revizije životopisa i portfelja, savjetovanje, probni razgovori)
 • Savjetujemo i usmjeravamo u usnovanju vlastitog studija putem programa inkubacije

Ukoliko želiš još dodatnih informacija, kontaktiraj nas na mail machina@machina.hr i dogovori razgovor u kojem ćemo zajedno porazgovarati što i gdje možeš kasnije sa stečenim znanjem!

Prijavi se!