3D Modeliranje

Otkrij vještinu budućnosti!


Zašto 3D modeliranje?

3D modeliranje raste i razvija se u svim segmentima gaminga, a trenutno možda najveći porast ima u VR-u, gdje apsolutno svaki objekt, pa čak i najobičnija linija posjeduje treću dimenziju.

Od product dizajna, arhitekture, stvaranja lika u igri o kojoj maštate godinama do vaze koju biste htjeli pokloniti baki 3D modeliranje je vještina koja uvelike pomaže u relizaciji vlastitih vizija!

Htjeli bismo predočiti „početnicima“ cijelu priču o 3D dizajnu, tako da svi koji su ikada osjetili nagon da dizajniraju bilo što, to napokon i ostvare. 

Više o primjeni 3D modeliranja pročitajte u našem  blogu. 

Tečaj 3D modeliranja namijenjen je svima koji žele:

 • Pristupiti industriji neovisno o dosadašnjem iskustvu u modeliranju
 • Razviti vještine 3D modeliranja, teksturiranja, UV mapping i pripremu za game engine
 • Praktičan rad i savjete prilagođene svakom individualnom polazniku
 • Učiti i razvijati se pod vodstvom profesionalnog 3D modelera

Probajmo sažeti!

Ukratko 3D modeling je tehnologija u kojoj se kroz tri dimenzije može napraviti bilo koji objekt. Sami modeli su vrlo pedantni i pružaju neizmjerne detalje o svakom elementu, te na taj način s lakoćom dočaravaju ciljani dizajn i atmosferu. 

Igrajući igre često ni sami nećemo primjetiti određene stvari koje se događaju u pozadini. Nećemo vidjeti poligone, već vidimo finalni rezultat! Ukratko, mi vidimo onaj lijepi objekt u koji su uloženi sati i sati kako ne bi izgledao samo kao poligon. 

Više o ovome pročitajte u našem blogu o tome kako pretvoriti maštu u 3D realnost!

Ali kao i kod učenja novog jezika, za sve je potrebno puno vježbe i rada kako bi se došlo do savršenstva.

Realistične reprezentacije prostora i zgrada bez potrebe za izradom fizičkih maketa svakako su jedna od glavnih promjena koje je tehnologija 3D modeliranja uvela u arhitekturu. Glavna prednost ovog pristupa je da je moguće brže i lakše raditi preinake dizajna te iste predstaviti klijentu.

Iako se papir još uvijek koristi za osnovne koncepte i prikaze, pojavom moderne tehnologije, a sada i VR tehnologije, arhitektima je omogućeno da svojim klijentima naprave precizne virtualne šetnje prostorom.

Kroz rad u malim grupama, cilj predavača je da svaki polaznik savlada tehnike modeliranja, unwrappanja i teksturiranja te pripreme modela za video igru kako bi mogli kreirati 3D model vlastitih likova ili jedan nivo sa modelima spremnim za igru!

Gotovo nakon svakog predavanja, polaznicima će se predočiti zadaci s ciljem da bolje usvoje dotad izloženo gradivo.

Na taj se način i praktično suočavate s problematikama koje idu uz modeliranje i pripremu lika za videoigru te učite kako savladati izazove koji idu uz profesiju 3D modelera.

Što ćeš naučiti? 

 • Savladati osnovnu terminologiju i teoriju 3D modeliranja
 • Naučiti proces osmišljavanja i pripreme 3D modela za korištenje u video igrama
 • Proces osmišljavanja i izrade cjelokupnih levela i razina za 3D video igre
 • Modelirati koristeći program Blender

Struktura tečaja:

 • Grupna predavanja i praktični rad u Machini [80 sati]
 • Samostalne vježbe kod kuće ili u Machini [80h]

Online predavanja

Ukoliko ne možeš biti fizički prisutan na predavanju ali ipak želiš usvojiti novu vještinu ili poboljšati vještine koje već imaš, možeš nam se priključiti i putem live streama (prijenos u živo iz učionice putem Skypea) koji ti omogućuje praćenje predavanja uživo iz udobnosti vlastitog doma uz mogućnost interakcije s predavačem i ostalim polaznicima.

Uz to svako predavanje se i snima pa ga možeš odgledati i naknadno!

Neovisno da li tečaj pohađaš u učionici ili online imaš pravo na individualne konzultacije s predavačem kako bi smo bili sigurni da ćeš dobiti kvalitetno znanje i odgovore koji ti nedostaju, bez puno potrebe za Googlanjem.

Iako ne radimo razliku između praćenja tečaja u učionici ili online, jer je vrijednost u znanju a ono je jednako za sve, cijena online tečaja je sada 20% niža s obzirom da niste u mogućnosti koristiti našu opremu.

Završni rad

U kasnijoj fazi tečaja polaznici kreću sa razvijanjem svojeg završnog rada. Isti se sastoji od modeliranja jednog nivoa sa modelima spremnim za izradu igre. Tijekom rada na završnom projektu predavač ti je na raspolaganju za konzultacije a Machina ti pruža prostor za rad!

Nakon tečaja

 • Pomažemo ti u pronalaženju posla
 • Savjetujemo i usmjeravamo u usnovanju vlastitog studija putem programa INKUBACIJE

Ukoliko želiš još dodatnih informacija, kontaktiraj nas na mail machina@machina.hr i dogovori razgovor u kojem ćemo zajedno porazgovarati što i gdje možeš kasnije sa stečenim znanjem!

Prijavi se!