Vijesti


Nintendo music

Audio produkcija: što, zašto, kako?

Od početka ljudske civilizacije do danas glazba je neizostavna poslastica naših života. Uz glazbu se veselimo, tugujemo i procesiramo informacije. Pomaže nam u učenju, olakšava stres i uzdiže duh. Iako smo u posljednjih nekoliko desetljeća uvelike tehnološki napredovali, ni sami još uvijek nismo svjesni utjecaja glazbe na naš život. No, u ovom tekstu se nećemo pozabaviti temom utjecaja glazbe, već kako ona nastaje, koji su segmenti glazbene produkcije i tko sve sudjeluje u nastajanju iste.


Dcf722204324abeeb16a5a5a99377b5c

Pričaj mi priču i napiši video igru

Pripovijedanje je jedan od najslobodnijih i najkreativnijih smjerova game developmenta koji igračima dopušta interaktivno sudjelovanje u priči za razliku od filma i knjiga gdje priču konzumiramo pasivno. Nauči kako preoblikovati svoju ideju u dobru priču te savladaj stvaranje vjerodostojnih likova i pisanje dijaloga!


Indie expo

Što ste sve propustili na Reboot Infogameru?

Predstavili smo sve sa čime se Machina intenzivno bavila u posljednje vrijeme; inkubacijom, stručnom praksom, uvođenjem livestreama edukacijskih programa i predstavljanjem naših indie timova iz inkubacije.


Intuos-comic  main 737 492

Ljepota videoigre koju čine naši junaci – concept artisti!

Bili vi crtač entuzijast ili se time bavite profesionalno, završili grafički ili tekstilni fakultet situacija je ista. Pristupite industriji video igara i crtanju neovisno o samom iskustvu.


Bojan c

Treba li ti znanje C++ jezika za izradu video igara?

Da pojednostavimo – gotovo svaki game engine „ispod haube“ koristi C++...


3dmodeling

Kako pretvoriti svoju maštu u 3D realnost?

Htjeli bismo predočiti „početnicima“ cijelu priču o 3D dizajnu, tako da svi koji su ikada osjetili nagon da dizajniraju to napokon i ostvare; no najteži dio je – kako to sve naučiti?


Job Board


Machina Logo
Machina - 2D animator

​Tražimo 2D animatora za rad na našoj igri Bite and Blob u suradnji sa animatorom u našem timu.


Logo artbully
Art bully productions - 3D Game Artist

Our clients include Activison, Crystal Dynamics, Sony, Valve, ID, Crystal Dynamics, Crytek, Digital Extremes and more.


Svi poslovi

Kalendar


Newsletter